Τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε φυτικές ίνες, σε σχέση με τα προιόντα που παρασκευάζονται από λευκό αλεύρι. Δίνουν λιγότερες θερμίδες αλλά...
Ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο βίδες ολικής άλεσης
για τη σάλτσα
- 800γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή ντομάτα κονκασέ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη/πιάτο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι) και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Παράλληλα, βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα νερό ή ζωμό λαχανικών για τα ζυμαρικά. Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά, να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
- Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το βασιλικό (προαιρετικά).
- Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3393
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο