Ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο βίδες ολικής άλεσης

για τη σάλτσα

  • 800γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή ντομάτα κονκασέ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη/πιάτο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι) και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  2. Παράλληλα, βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα νερό ή ζωμό λαχανικών για τα ζυμαρικά. Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  3. Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  4. Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά, να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  5. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το βασιλικό (προαιρετικά).
  6. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε φυτικές ίνες, σε σχέση με τα προιόντα που παρασκευάζονται από λευκό αλεύρι. Δίνουν λιγότερες θερμίδες αλλά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3393 Εμφανίσεις σήμερα: 0