Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
Μοσχαράκι μαριναρισμένο σε βότανα
Υλικά συνταγής
για τη μαρινάδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φασκόμηλο αποξηραμένο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.γ. δενδρολίβανο
- ⅓ φλιτζ. μαϊντανός
- 1 κλωναράκι σέλεριΠοικιλία σέλινου. Υπάρχει λευκό και πράσινο. ψιλοκομμένο
για το μοσχαράκι
- 1 κιλό μοσχάρι (νουά, μπούτι, ελιά, χτένι) κομμένο σε μερίδες
- 2½ φλιτζ. ζωμός κρέατος ή νερό
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 2 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
- 6 μανιτάρια μεγάλα κομμένα σε 6 κομμάτια
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φύλλο δάφνης
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για 2 ώρες το κρέας στη μαρινάδα ή από βραδύς.
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος.
- Τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να κάνουν κρούστα.
- Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα λαχανικά, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με 1 φλιτζ. κρασί.
- Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο κρασί.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 2½ φλιτζ. ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κρέατος ή νερό, τη ντομάτα, τον πελτέ και το φύλλο δάφνης.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό που έχουμε στην κατσαρόλα. για 1½ με 2 ώρες.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7086
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο