Στη δίαιτα μην αποφεύγετε εντελώς το μοσχαρίσιο κρέας. Προτιμήστε όμως κομμάτια από φιλέτο, κόντρα φιλέτο, τρανς ή στρογγυλό που έχουν λιγότερα λιπαρά από άλλα μέρη, μικρότερα ή ίσα του 5%.
Μοσχαράκι με κρεμμυδάκια στιφάδο και μανιτάρια
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι (νουά, μπούτι, ελιά, χτένι ) κομμένο σε μερίδες ή μικρά κομμάτια
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 200γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 ώριμες, φρέσκιες ντομάτες περασμένες από μπλέντερ ή ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φλιτζ. ζωμός
- αλεύρι για το πανάρισμα
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος (αλευρωμένα). Τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να κάνουν κρούστα. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνoντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 2 ½ φλιτζ. ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κρέατος ή νερό.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 1 ½ με 2 ώρες.
- Ενδιάμεσα ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή ζεστό ζωμό κρέατος.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4798
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο