Στη δίαιτα μην αποφεύγετε εντελώς το μοσχαρίσιο κρέας. Προτιμήστε όμως κομμάτια από φιλέτο, κόντρα φιλέτο, τρανς ή στρογγυλό που έχουν λιγότερα λιπαρά από άλλα μέρη, μικρότερα ή ίσα του 5%.
Φιλετάκια μοσχαρίσια με Worcestershire sauce
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό φιλετάκια μοσχαρίσια
για την μαρινάδα
- 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. worcestershire sauceΣάλτσα Αγγλίας με πικάντικη γεύση. Φτιάχνεται με ξύδι, σόγια σως και καρυκεύματα. Κυκλοφορεί στο εμπορίο.
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τη μαρινάδα.
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. τα φιλετάκια για 30 λεπτά εκτός ψυγείου. Βγάζουμε από την μαρινάδα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε τα φιλετάκια σε γκριλιέρα και σε μέτρια θερμοκρασία.
- Η γκριλιέρα θα πρέπει να ζεσταθεί καλά πριν βάλουμε επάνω τα φιλέτα.
- Όταν ξεκολλάει το φιλέτο από την γκριλιέρα το γυρνάμε και το ψήνουμε και από την άλλη πλευρα.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με πατάτες baby.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14745
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο