Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Μοσχαράκι στη χύτρα με χυλοπίτες
Υλικά συνταγής
- 500γρ. χυλοπίτες παραδοσιακές
- 1 κιλό νουά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 250γρ. κόκκινο κρασί
- 250γρ. ζωμό ή νερό
- 500γρ. χυμό από φρέσκες ντομάτες ή 250γρ. κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. και 250γρ. χυμό ντομάτας
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι για πανάρισμα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξύλο κανέλας
- 10 κόκκους πιπέρι
- αλάτι
SMILE
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΠανάρουμεΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.τ.λ. από αυγό χτυπημένο και από τριμμένη φρυγανιά. το κρέας με αλεύρι και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο να θωρακιστεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το χυμό ντομάτας, τους κόκκους, πιπέρι και τη δάφνη. Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. σε αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες και τις σουρώνουμε.
- Ανοίγουμε την χύτρα και προσθέτουμε το αλάτι και την κανέλα. Σιγοβράζουμε το φαγητό για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσειΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η σάλτσα. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε, προαιρετικά με κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο.
Αυτό το ήξερες
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 67427
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο