Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Δροσερή ντοματόσουπα με σως εστραγκόν
Υλικά συνταγής
για τη ντοματόσουπα
- 6 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες ή 10 μέτριες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
για τη σως
- 3 κλαδάκια εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία. Εχει γλυκιά κ καυτερή γεύση .Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες φρέσκο ή 1 κ.σ. ξερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΜπλανσάρουμεΣε κοχλάζον νερό, βυθίζουμε το υλικό που μας ενδιαφέρει για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό, τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και τις περνάμε από μπλέντερ.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά περίπου.
- Κάνουμε τη σως αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε με μια κουταλιά από τη σως στο κέντρο της σούπας.
Αυτό το ήξερες
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η σούπα αυτή είναι εξίσου νόστιμη αν τη σερβίρουμε και κρύα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7812
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο