Τηγανιά με τυριά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 100γρ. γραβιέρα
  • 100γρ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.
  • 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφριά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να τη βρούμε από σκληρή έως και σε πολύ μαλακή μορφή.
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  2. Σβήνουμε με κρασί.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό και τη μουστάρδα.
  4. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
  5. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το λεμόνι και τα τυριά. Ανακατεύουμε λίγο.
  6. Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.

Αυτό το ήξερες

Η κλασική μουστάρδα του εμπορίου αποτελείται από σιναπόσπορο, νερό, ξύδι, ζάχαρη, αλάτι, χρωστικές ουσίες και μπαχαρικά. Ωστόσο, διακρίνουμε τρία είδη μουστάρδας, ανάλογα με τους σπόρους που...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μην προσθέσετε πολύ αλάτι πριν δοκιμάσετε το φαγητό, γιατί η φέτα και το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρά τυριά.
Αν το κρέας δεν μαλακώνει, προσθέτουμε ακόμη 1 φλιτζ. ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8521 Εμφανίσεις σήμερα: 1