Η κλασική μουστάρδα του εμπορίου αποτελείται από σιναπόσπορο, νερό, ξύδι, ζάχαρη, αλάτι, χρωστικές ουσίες και μπαχαρικά. Ωστόσο, διακρίνουμε τρία είδη μουστάρδας, ανάλογα με τους σπόρους που...
Τηγανιά με τυριά
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
- 100γρ. γραβιέρα
- 100γρ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.
- 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφριά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να τη βρούμε από σκληρή έως και σε πολύ μαλακή μορφή.
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με κρασί.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό και τη μουστάρδα.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το λεμόνι και τα τυριά. Ανακατεύουμε λίγο.
- Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Μην προσθέσετε πολύ αλάτι πριν δοκιμάσετε το φαγητό, γιατί η φέτα και το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρά τυριά.
Αν το κρέας δεν μαλακώνει, προσθέτουμε ακόμη 1 φλιτζ. ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8521
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο