Το κεράσι είναι ο καρπός της κερασιάς. Υπάρχουν τα γλυκά και τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Τα κεράσια είναι πλούσια σε σίδηρο και γι' αυτό το λόγο ενδύκνεινται στην αναιμία. Ακόμη έχουν υψηλή...
Πανακότα από ξινόγαλα με κεράσια και μύρτιλα Δράμας
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. ξινόγαλα
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- ½ φλιτζ. ζάχαρη (για την πανακότα)
- 3 κ.σ. ζάχαρη (για τα φρούτα)
- 1 βανίλια ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. νερό
- 1 ½ κ.γ. ζελατίνα
- 1 φλιτζ. μύρτιλα δράμας
- 1 φλιτζ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι
- λίγο σπορέλαιο
- φύλλα μέντας για το σερβίρισμα προαιρετικά
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό και βυθίζουμε την ζελατίνα για να μαλακώσει. Την αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Σε κατσαρολάκι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού. Ανακατεύουμε διαρκώς για να λιώσει η ζάχαρη. Δυναμώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε διαρκώς και μόλις γίνει χλιαρό το μείγμα μας προσθέτουμε το ξινόγαλα και την βανίλια.
- Λαδώνουμε ελαφρά 6 φορμάκια (των 150ml). Μοιράζουμε την κρέμα στα φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να πήξει.
- 1½ ώρα πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε σε μπολ τα κεράσια, τα μύρτιλα και τις 3 κουταλιές ζάχαρη. Βάζουμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε τα φρούτα μας θα έχουν βγάλει τα υγρά τους, τα σουρώνουμε και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για λίγο το χυμό τους σε ένα μικρό μπρίκι. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Ξεφορμάρουμε τη κρέμα σε ατομικό πιατάκι, βάζουμε φρούτα από πάνω και στο πλάι, περιχύνουμε με λίγο από τον χυμό των φρούτων και διακοσμούμε με 2 φύλλα μέντας.
Δράμα
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Τα μύρτιλα ή αλλιώς blueberries, είναι φρούτα υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσια σε βιταμίνη A, C και E, κάλιο, μαγνήσιο, μεταλλικά άλατα και φυτικές ίνες. Πιστεύεται πως τα μύρτιλα έχουν...
Το ξινόγαλα ή αριάνι είναι ρόφημα από ανάμειξη γιαούρτιου με νερό. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε χώρες Μέσης Ανατολής, ενώ η Τουρκία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως....
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6399
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο