Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Μοσχάρι α λα μπουγκιγιόν
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι (νουά, μπούτι, ελιά, χτένι) κομμένο σε μερίδες ή μικρά κομμάτια
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150γρ. μπέικον σε λεπτές λωρίδες
- ½ φλιτζ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 σφηνοπότηρο μπράντυ
- 500ml (2 φλιτζ. περίπου) κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι ζωμός ή νερό
- 1 μπουκέ γαρνί
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε πρώτα το μπέικον και το βγάζουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές ώστε να δημιουργηθεί κρούστα.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 5-7 λεπτά.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με μπράντυ.
- Βάζουμε το μείγμα και το ζουμί από το τηγάνι στη γάστρα, προσθέτουμε το μπουκέ γαρνίΑρωματικά λαχανικά και χόρτα δεμένα σαν μπουκετάκι (γίνεται και με τη βοήθεια από κομμάτι τούλι). Το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε άρωμα και το αφαιρούμε μετά το μαγείρεμα. και το μπέικον.
- Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
- Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1½ με 2 ώρες.
- Με τη σάλτσα που μένει στη γάστρα περιχύνουμε τα κομμάτια του κρέατος στο σερβίρισμα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Σερβίρεται με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4192
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο