Ο πολτός του αβοκάντο έχει αντιρυτιδικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Το έλαιο αβοκάντο χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία και οι ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα...
Γουακαμόλε
Υλικά συνταγής
- 3 αβοκάντο καθαρισμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 γλυκολέμονο - λάιμ (ο χυμός του)
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1 πιπεριά τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή. (προαιρετικά, αν το θέλετε καυτερό)
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. ψιλοκομμένα φύλλα (ή μαϊντανό αν δεν βρείτε)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ
Βόρεια Αμερική (Μεξικό)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και στο τέλος καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το αβοκάντοΕξωτικό φρούτο που καλλιεργείται στην Νότια & Κεντρική Αμερική. Χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες και συνδιάζεται τέλεια με μπλέ τυριά. για να μην μας μαυρίσει.
- Ανακατεύουμε με σύρμα δυνατά όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει το αβοκάντο, καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε να είναι κρεμώδες το γουακαμόλεΜεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο., το περνάμε από μπλέντερ.
- Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε. Αν θέλουμε να το κρατήσουμε περισσότερο στο ψυγείο το κλείνουμε σε βαζάκι ή στο μπολ σερβιρίσματος καλυμμένο με διαφανή μεμβράνη που θα ακουμπάει στην επιφάνεια του ντιπ.
Μεξικό
Βόρεια Αμερική
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7988
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο