Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...
Μιξ μυρωδικών
Υλικά συνταγής
- 1 ματσάκι δυόσμος
- 1 ματσάκι βασιλικόςΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος.
- 1 ματσάκι ανθισμένα κλωνάρια δενδρολίβανου
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 βάζα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τυλίγουμε τα ματσάκια με τούλι ή τουλπάνι και τα κρεμάμε ανάποδα. Τα αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος, χωρίς υγρασία, για περίπου 3 εβδομάδες. Έπειτα τρίβουμε τα φύλλα του βασιλικού και του δυόσμου και αφαιρούμε τα φύλλα δενδρολίβανου από τον βλαστό.
- Ανακατεύουμε μαζί τα μυρωδικά και αποθηκεύουμε σε βαζάκαι που κλείνουν αεροστεγώς.
- Χρησιμοποιούμε σε μακαρονάδες, κρέατα αλλά και ομελέτες και λαχανικά. Είναι πολύ όμορφο να προσέξουμε την συσκευασία και να το προσφέρουμε σαν δώρο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7068
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο