Φρέσκα ή αποξηραμένα τα δαμάσκηνα είναι πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό. Κατ’αρχήν τα δαμάσκηνα βοηθούν όσους ενδιαφέρονται να χάσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους καθώς είναι πλούσια σε φυτικές...
Πουτίγκα με σταφίδες
Υλικά συνταγής
- 700ml γάλα
- 8 αυγά
- 200γρ. ζάχαρη
- 150γρ. σταφίδες
- 150γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 2 μπανάνες σε κύβους
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα κανέλα
- 150γρ. παντεσπάνι ή ψίχα ψωμιού του τοστ
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με την μισή ζάχαρη να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.. Με μίξερ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Μόλις βράσει το γάλα προσθέτουμε την βανίλια και σιγά σιγά σε κλωστή τα αυγά, ενώ ανακατεύουμε διαρκώς με σύρμα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ένα πυρέξ. Κόβουμε το παντεσπάνι σε κύβους, το πασπαλίζουμε με κανέλα και το βάζουμε στο πυρέξ. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τις μπανάνες και τις σταφίδες και περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος.
- Ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρί για φούρνο και ψήνουμε την πουτίγκα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC, για 45 λεπτά περίπου.
- Σερβίρουμε αφού κρυώσει η πουτίγκα μας.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7136
Εμφανίσεις σήμερα: 6
Νέο σχόλιο