Τα μύδια αποτελούν πηγή πρωτεΐνης και κατά συνέπεια αμινοξέων. Είναι πλούσια πηγή ιωδίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία τυ θυροειδούς αδένα, ψευδάργυρου, σιδήρου και μαγγανίου. Τα...
Μύδια με πλιγούρι και ντοματούλα
Υλικά συνταγής
- 500γρ. μύδια
- 1 φλιτζ. πλιγούρι
- 2 ντομάτες ώριμες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 3 πιπεριές πράσινες σε φέτες
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζ. νερό ή ζουμί από το άχνισμα των μυδιών
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Ποντιακές συνταγές (Γενικά)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε καλά τα μύδια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγο νεράκι. Κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 με 4 λεπτά για να ανοίξουν. Κουνάμε την κατσαρόλα μια δυο φορές για να ανοίξουν πιο εύκολα. Όσα μύδια παραμείνουν κλειστά τα πετάμε.
- Σε άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο μισό ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τις πιπεριές και την ντομάτα. Μόλις πάρουν μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. ρίχνουμε τα μύδια κι αφήνουμε να σιγοβράσουνΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. όλα μαζί για 5 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε το πλιγούρι με δύο φλιτζάνια νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και τον άνηθο. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μην μας κολλήσει και αποσύρουμε από τη φωτιά όσο έχει ακόμη ζουμί γιατί θα το τραβήξει.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Γενικά
Ποντιακές συνταγές
Αυτό το ήξερες
Ελέγχουμε τα μύδια ένα ένα και αν κάποιο από αυτά είναι ανοιχτό, το ρίχνουμε με δύναμη στον πάγκο της κουζίνας μας. Αν κλείσει σημαίνει πως είναι ζωντανό και μπορούμε να το φάμε. Αν παραμείνει...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11604
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο