Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι προστατεύει από την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τονώνει το...
Τσιζκέικ κανέλας με πορτοκάλια κονφί
Υλικά συνταγής
για την τάρτα
- 250γρ. μπισκότα κανέλας
- 130γρ. βούτυρο λιωμένο
- 3 κ.σ. ζάχαρη
για τη γέμιση
- 450γρ. τυρί κρέμα
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
για τα πορτοκάλια κονφί
- 3 πορτοκάλια μεσαίου μεγέθους
- 200γρ. ζάχαρη
- 1 σφηνοπότηρο μπράντι
- 1 βανίλια
- 700ml νερό
- λίγη κανέλα για το σερβίρισμα
- εναλλακτικά χρησιμοποιούμε γλυκό πορτοκάλι
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα καλύπτουμε με νερό και τα αφήνουμε για ένα βράδυ να ξεπικρίσουν.
- Αλέθουμε τα μπισκότα σε μπλέντερ να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη.
- Τα χτυπάμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα μαζί να πάρουν αρκετή υγρασία τα μπισκότα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Στρώνουμε τα μπισκότα σε φόρμα τάρταςΕίδος ανοικτής πίτας . Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή., αφού πρώτα την βουτυρώσουμε ελαφρώς. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός τα υλικά για την κρέμα μέχρι να πήξουν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Στραγγίζουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ελαφρώς διάφανα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Πριν το σερβίρισμα, βάζουμε πάνω στο cheesecake τα πορτοκάλια κονφίΦρούτα και λαχανικά διατηρημένα μέσα σε ζάχαρη, με λίγο μπράντυ. Επίσης, ο όρος χρησιμοποιείται για κρέατα και πουλερικά, τα οποία είναι διατηρημένα στο δικό τους λίπος. και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με λίγη κανέλα σκόνη.
Αυτό το ήξερες
Το cheesecake θεωρείται πως ήταν πολύ διαδεδομένο γλυκό στην Αρχαία Ελλάδα. Ο γιατρός Αίγιμος έγραψε την πρώτη συνταγή cheesecake στο βιβλίο του «πλακουντοποιϊκόν σύγγραμμα». Αργότερα , ο...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε το cheesecake (χωρίς το πορτοκάλι) για λίγη ώρα στην κατάψυξη και να γίνει στην υφή σαν τούρτα παγωτό.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12904
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο