Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Νουά με σάλτσα μανιταριών
Υλικά συνταγής
- 1200γρ. νουά μοσχαρίσιο (σε ενα κομμάτι)
- 2 μέτρια καρότα σε ροδέλες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 500γρ. μανιτάρια πλευρώτουςΜανιτάρια μεγάλα τα οποία μαγειρεύονται πολύ ωραία στη σχάρα, τηγανιτά, αλλά και ψητά. κομμένα στα 4
- 1½ φλιτζ. χυμός από φρέσκες ντομάτες
- 250ml. κόκκινο κρασί
- 500ml. ζωμός κότας ή λαχανικών
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 φύλλα δάφνης
- ½ φλιτζ.ελαιόλαδο
- 1 ξύλο κανέλας
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρέας μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. απ' όλες τις πλευρές (περίπου 10 λεπτά). ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζουμε σε γάστρα το νουά.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη δάφνη, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα και προσθέτουμε τον ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά.. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στο φούρνο. Στα μισά του ψησίματος γυρίζουμε το κρέας για να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και περνάμε το ζωμό με τα λαχανικά από μούλτι ή τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Βάζουμε το ζωμό πολτοποιημένο σε κατσαρόλα και δίνουμε μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα την επιθυμητή πυκνότητα. Αν η σάλτσα μας βγει πηχτή προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι. Για πιό απαλή υφή σουρώνουμε από μεγάλο τρυπητό.
- Σερβίρουμε κόβοντας το κρέας σε πολύ λεπτές φέτες και περιχύνοντας με λίγη σάλτσα. Την υπόλοιπη την κρατάμε δίπλα από το κρέας σε σαλτσιέρα για όποιον θέλει περισσότερο. Συνδυάζουμε με πιλάφι σπυρωτό ή με πατάτες στο φούρνο με πορτοκάλι.
Αυτό το ήξερες
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6803
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο