Η κολοκύθα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το χρώμα της. Επίσης, περιέχει βιταμίνες A, C και μαγνησίο. Οι σπόροι της είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων...
Κολοκυθόπιτα με πορτοκαλί κολοκύθα
Υλικά συνταγής
για την κολοκυθόπιτα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 κολοκύθα πορτοκαλί μεσαίου μεγέθους
- ½ φλιτζ. ρύζι γλασέ
- ½ κούπα ζάχαρη
- 1 φλιτζ. καρύδια κοπανισμένα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
- μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. για το άλειμα των φύλλων
για το σιρόπι
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1½ φλιτζ. νερό
- 1 κανέλα ξύλο
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 20-24 κομμάτια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε ζάρια. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με 1 ποτήρι νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. και στραγγίζουμε. Έπειτα την διαλύουμε με πιρούνι.
- Παράλληλα πλένουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε και το βάζουμε να βράσει με 1 φλιτζάνι νερό και 1 πρέζα αλάτι.
- Ανακατεύουμε το ρύζι με την κολοκύθα, τη ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας τα οποία λαδώνουμε ανάμεσα. Απλώνουμε τη μισή γέμιση. Από πάνω προσθέτουμε ξανά δύο φύλλα (λαδωμένα μεταξύ τους) και την υπόλοιπη γέμιση. Πάνω από τη γέμιση προσθέτουμε 3-4 φύλλα λαδωμένα επίσης μεταξύ τους.
- Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 45 λεπτά.
- Αφού βγάλουμε από το φούρνο την κολοκυθόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί για λιγότερο από 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει η πίτα τη σιροπιάζουμε.
- Αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14550
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο