Οι σούπες όταν τρώγονται σαν πρώτο πιάτο συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού κι έτσι καταναλώνονται τελικά λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα.
Σούπα Βισισουάζ
Υλικά συνταγής
- 3 πράσα ψιλοκομμένα
- 600γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο
- 2 κ.σ. βούτυρο ή ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1½ λίτρα νερό ή ζωμός
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και πριν πάρει χρώμα ρίχνουμε τις πατάτες και το πράσο.
- Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφού βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. περνάμε τα υλικά από σήτα ή μπλέντερ.
- Βάζουμε ξανά τη σούπα στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε χρησιμοποιώντας το σχοινόπρασοΜοιάζει με το κρεμμύδι αλλά έχει πιο ήπια γεύση. Τα φύλλα του είναι πολύ λεπτά και χρησιμοποιούνται εύκολα και για ντεκόρ. σα ντεκόρ.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Προαιρετικά μπορούμε να χτυπήσουμε 1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος και να μπει σαν ντεκόρ στο κέντρο της σούπας και από πάνω το σχινόπρασο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6543
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο