Τα μύδια αποτελούν πηγή πρωτεΐνης και κατά συνέπεια αμινοξέων. Είναι πλούσια πηγή ιωδίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία τυ θυροειδούς αδένα, ψευδάργυρου, σιδήρου και μαγγανίου. Τα...
Μύδια σαγανάκι
Υλικά συνταγής
- 250γρ. μύδια
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- λίγο αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πετάμε το νερό από τα μύδια, αλλά δεν τα πλένουμε.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το σκόρδο ελαφρά, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και προσθέτουμε την μουστάρδα και την μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με πιπέρι φρεσκοτριμμένο και λίγο αλάτι.
- Μόλις αρχίσει να δένειΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η σάλτσα μας, προσθέτουμε τα μύδια και τον άνηθο.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 με 4 λεπτά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Ελέγχουμε τα μύδια ένα ένα και αν κάποιο από αυτά είναι ανοιχτό, το ρίχνουμε με δύναμη στον πάγκο της κουζίνας μας. Αν κλείσει σημαίνει πως είναι ζωντανό και μπορούμε να το φάμε. Αν παραμείνει...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Προσέχουμε την ποσότητα του αλατιού που χρησιμοποιούμε, γιατί τα θαλασσινά είναι αρκετά αλμυρά.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10316
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο