Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Κακαβιά
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό από διάφορα πετρόψαρα (χάνοι, πέρκες, λύχνοι, σκορπίνες, χειλούτσες, γύλοι, καπόνια, μουγγρί, σμέρνα, χριστόψαρο)
- 2 γαρίδες
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 1 κ.σ. αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια από λέπια και εντόσθια. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τα ψάρια και τις γαρίδες και προσθέτουμε νερό, να τα σκεπάζει περίπου δύο δάχτυλα.
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. σε σιγανή φωτιά, αφού αλατίσουμε το νερό. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για μιάμιση ώρα περίπου.
- Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα κόκαλα και τα προσθέτουμε ξανά στο ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε.
Αυτό το ήξερες
Οι ψαράδες χρησιμοποιούν παραδοσιακά θαλασσινό νερό όταν μαγειρεύουν κακαβιά.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το μυστικό για νόστιμη κακαβιά είναι η σιγανή φωτιά που δίνει τη δυνατότητα στο ζουμί να χυλώσει και να πάρει το άρωμα από όλα τα ψάρια που περιέχει.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6539
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο