Παραλλαγές του χαλβά
Μέσα στο χαλβά ή σαν διακόσμηση μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, κυρίως αμύγδαλα και σταφίδες. Μπορούμε επίσης να αρωματίσουμε με μπαχαρικά όπως βανίλια, γαρύφαλλα, κανέλα, κάρδαμο ή κρόκο. Ξεχωριστό άρωμα και γεύση δίνουν επίσης το μέλι, το κακάο ή σοκολάτα, το ξύσμα ξινών φρούτων ή/και κομματάκια από αυτά, χυμοί φρούτων ή άλλα φυσικά αρωματικά όπως το ροδόνερο ή τα αφεψήματα λουλουδιών.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Χαλβάς σιμιγδαλένιος
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Χαλβάς πολίτικος νηστίσιμος
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Δροσερός χαλβάς με ζελέ
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με καρύδια
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά