Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Κοτόπουλο με εστραγκόν και γλυκολέμονο
Υλικά συνταγής
για το κοτόπουλο
- 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
- 1 κ.σ. εστραγκόν
- ⅔ φλιτζ. κρασί λευκό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
για τη μαρινάδα
- 1 κ.σ. εστραγκόν
- 1 γλυκολέμονο ("λάιμ"), ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και χυμός
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπόλ και προσθέτουμε σε αυτό το κοτόπουλο. Αφήνουμε για 2 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.
- Σ' ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε το εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία. Εχει γλυκιά κ καυτερή γεύση. Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες κι ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο ξανά στη φωτιά και αφήνουμε μερικά λεπτά να δέσουνΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. όλα τα αρώματα μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν τα υλικά).
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3763
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο