Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση:
Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Κοτόπουλο με εστραγκόν και κρέμα γάλακτος
Υλικά συνταγής
υλικά για το κοτόπουλο
- 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
- 1 κ.σ. εστραγκόν
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
υλικά για τη μαρινάδα
- 1 κ.σ. εστραγκόν
- 1 λεμόνι (χυμός)
- ½ φλυτζ. λευκό κρασί
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Για τη μαρινάδα: ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και το κοτόπουλο σ' ένα μπολ και τα βάζουμε για 2 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.
- Σ' ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, ρίχνουμε το εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία. Έχει γλυκιά κ καυτερή γεύση. Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες. κι ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ζεσταίνουμε ελαφρά, χωρίς να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7417
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο