Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Είναι πλούσια σε φώσφορο, ασβέστειο και φυτικές ίνες.
Θεωρείται πως κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα πως ωφελεί τα νεφρά...
Αγκινάρες με λάδι
Υλικά συνταγής
- 10 αγκινάρες
- 1 κιλό κοκκάρι (κρεμμυδάκια στιφάδο)
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι βραστό νερό
- 1 φλιτζ. άνηθο
- 3 λεμόνια (ο χυμός τους)
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αν χρησιμοποιούμε φρέσκιες αγκινάρες , τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι ,τα φύλλα και το χνούδι . Έπειτα τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλεύρι , για να μην μαυρίσουν.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κρεμμυδάκια στιφάδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες , τον άνηθο , αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το νερό.
- Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα μας και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό .
- Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά .
- Περιχύνουμε με το χυμό των 2 λεμονιών και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
H γνωστή σε όλους συνταγή αγκινάρες α λα πολίτα είναι η εξέλιξη της συνταγής αγκινάρες με λάδι.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες κατά την προετοιμασία του φαγητού τις βυθίζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού και λίγο αλεύρι . Τις αφήνουμε εκεί μέχρι να αρχίσουμε το μαγείρεμα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4846
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο