Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού...
Αρακάς λαδερός με κοκκάρια
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αρακάς (καθαρισμένος)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 10 κρεμμυδάκια στιφάδο ολόκληρα
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα κοκκάρια για περίπου 4 λεπτά, να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα., αλλά όχι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τον αρακά, ζάχαρη, χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και συμπληρώνουμε με βραστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα ίσα τα υλικά μας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά και το φαγητό μας μείνει με το λάδι.
- Έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε και ζεστό και κρύο.
Αυτό το ήξερες
Ο αρακάς χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του, αν δεν καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή του. Για αυτόν το λόγο προτιμούμε συνήθως τον κατεψυγμένο, ο οποίος ψύχεται 3 με 4 ώρες από...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Εάν θέλουμε λίγο πιο μεστή γεύση στο φαγητό μαζί με τον άνηθο προσθέτουμε και 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3318
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο