Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D.
Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών.
Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Αθερίνες με κρεμμυδάκια στο τηγάνι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αθερίνες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες ή φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ⅓ φλιτζ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
- 1½ φλιτζ. αλεύρι
- 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις αθερίνες.
- Αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό.
- Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να πάρει το κρεμμύδι απαλό χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Αλευρώνουμε τα ψαράκια μας και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. στο ίδιο λάδι που κάναμε τα κρεμμύδια, αλλά σε δυνατή φωτιά.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα τοποθετώντας κάτω τα κρεμμύδια με το μαϊντανό και από πάνω τις τραγανές αθερίνες.
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3192
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο