Γλώσσα σε κρούστα φρυγανιάς με σάλτσα ταρτάρ

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τη γλώσσα

  • 4 γλώσσες
  • 1 αυγό
  • ⅓ φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

για τη σάλτσα

  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά σχιχτοβρασμένα
  • 2 κ.σ. κάπαρηΑκανθώδες φυτό που συλλέγεται κυρίως τον Μάιο και διατηρείται τουρσί σε ξύδι (δεν καταναλώνεται ποτέ ωμή). Δίνει ιδαίτερη γεύση στις σαλάτες αλλά και σε σάλτσες. Στην Ελλάδα συναντάται κυρίως στις Κυκλάδες.
cooklila
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

για τη σάλτσα

  1. Κάνουμε τη σάλτσα ταρτάρΣάλτσα μαγιονέζα εμπλουτισμένη με αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, κάπαρη, μαϊντανό. Συνδυάζεται με ψάρι πχ. ταρτάρ σολωμού. πρώτα.
  2. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100oC. τα αυγά, να είναι σφιχτά και τα διαλύουμε με ένα πιρούνι.
  3. Αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

για τη γλώσσα

  1. Αφαιρούμε τη μαύρη πέτσα της γλώσσας ή την αγοράζουμε καθαρισμένη από τον ψαρά.
  2. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. τις γλώσσες με αλάτι και πιπέρι.
  3. Περνάμε από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού..
  4. Χτυπάμε καλά με το χέρι μας για να καλυφθεί καλά το ψάρι με τη φρυγανιά.
  5. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι και όταν κάψει τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. τις γλώσσες για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Σερβίρουμε με τη σάλτσα ταρτάρ στο πλάι.

Αυτό το ήξερες

Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται. Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Τα κατεψυγμένα ψάρια είναι μια πολύ καλή λύση αν θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο ψάρι που δεν αλιεύεται στη χώρα μας, αλλά ακόμη και όταν τα φρέσκα που βρίσκετε είναι αμφιβόλου ποιότητας.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3725 Εμφανίσεις σήμερα: 0