Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D.
Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Αυγά βραστά
Υλικά συνταγής
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σ’ένα μπρίκι ή μικρό κατσαρολάκι βάζουμε νερό, τόσο ώστε να μην υπερχυλίζει όταν προσθέσουμε τα αυγά μας και το αφήνουμε να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
- Προσθέτουμε τα αυγά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό, τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά (μελάτα αυγά) και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν προτιμάμε πιο σφικτό κρόκο αφήνουμε τα αυγά να βράσουν 8 λεπτά.
- Αδειάζουμε το νερό και αφήνουμε τα αυγά να κρυώσουν.
- Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν δε θέλουμε να περιμένουμε να κρυώσουν τα αυγά, αδειάζουμε το ζεστό νερό μόλις βράσουν και προσθέτουμε κρύο νερό. Έτσι μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε αμέσως.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 19861
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο