Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Φέτες σολομού στη σχάρα
Υλικά συνταγής
- 4 φέτες σολομού
- βούτυρο λιωμένο για να αλείψουμε τις φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
στη σχάρα του φούρνου
- Προθερμαίνουμε το φούρνο ώστε να ζεσταθεί η σχάρα καλά στους 200οC. Λαδώνουμε τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τις φέτες σολομού.
- Πλένουμε το σολομό, καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση.με αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά της αρεσκείας μας (θυμάρι, βασιλικό, ρίγανη) και τον λαδώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
στα κάρβουνα
- Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τις φέτες σολομού.
- Πλένουμε το σολομό, καρυκεύουμε και τον λαδώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο ή απλώς με χυμό λεμόνι.
Αυτό το ήξερες
Τα κατεψυγμένα ψάρια είναι μια πολύ καλή λύση αν θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο ψάρι που δεν αλιεύεται στη χώρα μας, αλλά ακόμη και όταν τα φρέσκα που βρίσκετε είναι αμφιβόλου ποιότητας.
Tips: «Πώς ψήνονται άραγε σωστά τα ψάρια στη σχάρα;» Είναι η ερώτηση που βασανίζει κάθε άπειρο ψήστη! Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, με τον καιρό θα μάθεις, αλλά μέχρι να περάσει ο καιρός διάβασε...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11194
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο