Φιλέ μινιόν με μανιτάρια και πορτοκάλι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φιλέ μινιόνΤο μικρό μοσχαρίσιο φιλέτο. (150γρ./καθένα)
  • 200γρ. μανιτάρια αγάρικα κομμένα στα τέσσερα
  • ½ φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κοφτή αλεύρι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ποτήρι ζωμός λαχανικών ή μοσχαρίσιος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφήνουμε το τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
  2. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα. Προσθέτουμε τον ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αφήνουμε λίγο τη σάλτσα να πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  3. Προσθέτουμε τα φιλέτα στη σάλτσα για 2 λεπτά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Το λεμόνι, όπως τα περισσότερα τρόφιμα, περιέχει ουκ ολίγες ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστό αντιοξειδοτικό κατά της γήρανσης και...
Φιλέ μινιόν είναι η γαλλική ονομασία για το κομμάτι από το μικρό μέρος του φιλέτου του μοσχαριού.

Σχόλια

Από τον noname την ημ/νία 12/29/2016 - 23:10
αυτό στη φωτογραφία δεν ειναι φιλέ μινιόν πάντως
Από τον cooklosadmin την ημ/νία 01/08/2017 - 19:43
Η φωτογραφία ήταν από μοσχάρι κόντρα. Ευχαριστούμε για την παρατηρητικότητα.

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5521 Εμφανίσεις σήμερα: 0