Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Μπριζόλες κρασάτες με μανιτάρια
Υλικά συνταγής
- 4 μπριζόλες χοιρινές
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ ποτήρι κρασί λευκό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 200γρ. μανιτάρια αγάρικα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο αλεύρι για πανάρισμα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις πανάρουμε με αλεύρι.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά).
- Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις κρατάμε ζεστές τυλίγοντας τες με αλουμινόχαρτο. Προσθέτουμε στο λάδι τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο) και μόλις μαραθούν τα μανιτάρια και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθούν και τα μανιτάρια. Αναμειγνύουμε το κρασί μαζί με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πήξει λίγο η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τη ρίγανη, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 18419
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο