Φιλέτα αρνόγλωσσας με λαχανάκια Βρυξελλών

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 4 φιλέτα αρνόγλωσσας των 180γρ. – 200γρ.
  • 2 αυγά
  • 1-2 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. με αλάτι και μοσχοκάρυδο.
  2. Καθαρίζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών, αφαιρώντας τα πάνω φύλλα και τα πλένουμε.
  3. Όταν κοχλάζει το νερό, τα βάζουμε να βράσουν για 15–20 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.
  4. Έχουμε αγοράσει την αρνόγλωσσα σε φιλέτα.
  5. Πλένουμε τα φιλέτα και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Χτυπάμε το αυγό και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα της αρνόγλωσσας.
  7. Περνάμε από το αυγό και μετά από τη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού..
  8. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά.
  9. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  10. Περιχύνουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών με χυμό λεμονιού και σερβίρουμε μαζί με τα φιλέτα.

Αυτό το ήξερες

Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται. Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2879 Εμφανίσεις σήμερα: 0