Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D.
Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών.
Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Φιλέτα σκάρου σε κουρκούτι χωρίς αυγό
Υλικά συνταγής
για το σκάρο
- 1 κιλό φιλέτα σκάρου
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
για το κουρκούτι
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- ⅓ φλιτζ. νερό
- 2-3 κ.σ. ξύδι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Φτιάχνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι, το νερό και το ξύδι.
- Περνάμε τα φιλέτα από το κουρκούτι και τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα πολλά λάδια.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα μας ζεστά.
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 2797
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο