Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται.
Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Γαλέος αρωματισμένος με κύμινο και ρίγανη
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό γαλέος σε φέτες
- ½ φλιτζ. ξύδι
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε νερό μαζί με το ξύδι τα κομμάτια του γαλέου για 1 ώρα.
- Στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε στο αλεύρι τη ρίγανη, το κύμινο και το σκόρδο.
- Αλευρώνουμε το γαλέο και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4199
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο