Φρικασέ με μοσχάρι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά) κομμένο σε μερίδες
  • 3 ρίζες μαρούλι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το αυγολέμονο

  • 1 αυγό
  • 2 λεμόνια ζουμερά (ο χυμός τους)
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το κρέας μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα το κρέας απ’όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών ίσα ίσα να σκεπάζει το κρέας και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά (από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.).
  2. Πλένουμε πολύ καλά τα μαρούλια και τα μπλανσάρουμεΣε κοχλάζων νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους..
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα μαρούλια μέσα στο κρέας και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά (να μείνουν τρυφερά τα μαρούλια).
  4. Χτυπάμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμεΗ διαδικασία που κάνουμε για να βάλουμε αυγό σε φαγητά. Χτυπάμε το αυγό  σε ένα μπολάκι, έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά σχεδόν σαν κλωστή ζουμί από το φαγητό μας. Ρίχνουμε ζουμί τόσο ώστε η σούπα ή το φαγητό να έχουν περίπου ίδια θερμοκρασία με το μείγμα του αυγού. Ρίχνουμε στο φαγητό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Καλό είναι να μην ξαναβράζουμε αυτά τα φαγητά.. Αν θέλουμε η σάλτσα του φαγητού να γίνει πηχτή προσθέτουμε 1 κουταλιά της σουπας κορν φλάουρ μέσα στο αυγολέμονο και τα ανακατεύουμε καλά μαζί πριν προσθέσουμε ζουμί απο το φαγητό. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 33472 Εμφανίσεις σήμερα: 2