Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...
Γαρίδες τηγανιτές
Υλικά συνταγής
- 20 γαρίδες
- 1 φλιτζ. αλεύρι ( ½ καλαμποκαλευρο και ½ για όλες τις χρήσεις)
- αλάτι (προαιρετικά)
- πιπέρι
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι για το τηγάνισμα)
SMILE
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους. Τις πλένουμε πολύ καλά τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
- Αν οι γαρίδες μας είναι ιχθυοτροφείου θέλουν αλατάκι, αν όμως είναι πελαγίσιες είναι αρκετά αλμυρές.
- ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με πιπέρι και αλευρώνουμε. Τινάζουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδι ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τις γυρνάμε και τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά. Συνολικά τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το καλαμποκάλευρο δίνει ένα χρυσαφί χρώμα στα θαλασσινά, αλλά δεν κολλάει πάνω τους όπως το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε και τα δύο και έχουμε τέλειο αποτέλεσμα!
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 158322
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο