Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται.
Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Γαύρος λεμονοριγανάτος
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό γαύρος
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. κρασί λευκό
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το γαύρο.
- Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
- Προσθέτουμε το γαύρο και σε 2λεπτά σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί.
- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε στο τηγάνι 3 λεπτά μετά.
- Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη.
- Ο γαύρος πρέπει να ψηθεί, αλλά να μη διαλύεται, γι’ αυτό θέλει πολύ λίγη ώρα ψήσιμο.
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...
Το λεμόνι, όπως τα περισσότερα τρόφιμα, περιέχει ουκ ολίγες ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστό αντιοξειδοτικό κατά της γήρανσης και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3573
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο