Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα και λεμόνι
Υλικά συνταγής
- 4 χοιρινές μπριζόλες των 200γρ.
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνι
- 1 κοφτή κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αλατοπιπερώνουμε και περνάμε από τη ρίγανη τις μπριζόλες.
- Πανάρουμε τις μπριζόλες με το αλεύρι.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, αφού ζεσταθεί καλά το λάδι, προσθέτουμε τις μπριζόλες.
- Τηγανίζουμε την κάθε πλευρά για 5-7 λεπτά, ανάλογα με την προτίμησή μας.
- Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τι κρατάμε ζεστές, τυλίγοντας τες με αλουμινόχαρτο.
- Αδειάζουμε από το τηγάνι τα πολλά λίπη και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι και το κρασί. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σερβίρουμε τις μπριζόλες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Αυτό το ήξερες
Το λεμόνι, όπως τα περισσότερα τρόφιμα, περιέχει ουκ ολίγες ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστό αντιοξειδοτικό κατά της γήρανσης και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 30796
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο