Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Χοιρινό κατσαρόλας με ουίσκι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. ουίσκι
- 2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε νασοταριστούν.
- Σβήνουμε με το ουίσκι και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο, το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε το καπάκιΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. σε ξύδι και καπνισμένα με αρωματικά χόρτα.]. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες.
- Σερβίρουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Συνοδεύουμε το πιάτο μας με ρύζι πιλάφι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9850
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο