Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Χορτόσουπα με μανιτάρια
Υλικά συνταγής
- 1½ λίτρο ζωμός λαχανικών ή κότας (περίπου 6 ποτήρια)
- 5-6 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες ή κομμάτια
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε ζάρια
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- ⅓ φλιτζ. φύλλα σέλινου ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μέτριες φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- ¼ κ.γ. μπούκοβο
- ½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε ανάλογα.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό.
- Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμεΣε δυνατή φωτιά δίνω σε τρόφιμο χρώμα, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. το κρεμμύδι και το πράσο.
- Μόλις μαλακώσουν (όχι να πάρουν χρώμα), προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από τη ντομάτα και ανακατεύουμε για 5 λεπτά .
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε σε σιγανή φωτιά.
- Βράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Έπειτα ρίχνουμε και το ρύζι και βράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Σερβίρουμε ζεστή.
Αυτό το ήξερες
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Στο σερβίρισμα τρίψτε λίγη φέτα από πάνω!
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9754
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο