Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Καυτερή σούπα λαχανικών
Υλικά συνταγής
- 1½ λίτρο νερό ή ζωμός βοδινό ή κότας (περίπου 5-6 ποτήρια νερού)
- 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ζάρια
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 6 μέτρια άσπρα μανιτάρια κομμένα σε 6 κομμάτια
- 1 φλιτζ. χυμό φρέσκιας ντομάτας
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ⅓ φύλλα σέλινου ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη ζυλιένΤρόπος κοπής. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
- ½ καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. καυτερή μουστάρδα
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός της ντομάτας και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 10 λεπτά .
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη μουστάρδα και την πάπρικα.
- Ανακατεύουμε να πάρουν μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. και ρίχνουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. (καλύτερα να είναι ζεστός).
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ανακατεύοντας συχνά.
- Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9705
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο