Καυτερή σούπα λαχανικών

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ λίτρο νερό ή ζωμός βοδινό ή κότας (περίπου 5-6 ποτήρια νερού)
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ζάρια
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 6 μέτρια άσπρα μανιτάρια κομμένα σε 6 κομμάτια
  • 1 φλιτζ. χυμό φρέσκιας ντομάτας
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ⅓ φύλλα σέλινου ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη ζυλιένΤρόπος κοπής. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  • ½ καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. καυτερή μουστάρδα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός της ντομάτας και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 10 λεπτά .
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη μουστάρδα και την πάπρικα.
  4. Ανακατεύουμε να πάρουν μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. και ρίχνουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. (καλύτερα να είναι ζεστός).
  5. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ανακατεύοντας συχνά.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. 

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 9705 Εμφανίσεις σήμερα: 1