Το καλαμπόκι είναι από τα δημοφιλέστερα σιτηρά στον κόσμο. Όχι άδικα, καθώς παρέχει στον οργανισμό μας φυτικές ίνες, πλήθος βιταμινών (A,C,Β), φολλικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία. Το καλαμπόκι βοηθά...
Καλαμπόκι ψητό
Υλικά συνταγής
- 6 καλαμπόκια
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι για το σερβίρισμα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια από τα μουστάκια και τα φύλλα. Κρατάμε τα φύλλα για το σερβίρισμα. Πλένουμε τα καλαμπόκια με άφθονο κρύο νερό.
- Τα αλείφουμε με φρέσκο βούτυρο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά. Αν δεν έχουμε την τύχη να έχουμε ψησταριά, τα βάζουμε στο γκριλ στους 200οC, τα γυρίζουμε ενδιάμεσα μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
- Καρυκεύουμε ζεστά με αλάτι και σερβίρουμε μέσα στα φύλλα τους.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12155
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο