Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Καροτοσαλάτα με ψητά αμύγδαλα
Υλικά συνταγής
- 6 καρότα
- ½ φλιτζ. αμύγδαλα άσπρα
- ½ φλιτζ. μαγιονέζα
- πιπέρι
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά) και ψήνουμε σε ένα τηγανάκι τα αμύγδαλα για 2-3 λεπτά.
- Αφήνουμε τα τριμμένα καρότα σε τρυπητό για λίγη ώρα, ώστε να στραγγίσουν τα υγρά τους.
- Ανακατεύουμε την μαγιονέζα με το καρότο.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 2973
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο