Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Κέικ αμυγδάλου με εκχύλισμα αμυγδάλου
Υλικά συνταγής
- 8 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- ⅓ φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1½ φλιτζ. ζάχαρη και επιπλέον 2 κ.γ. για το πασπάλισμαΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά.
- 2 αυγά
- 1½ φλιτζ. κοσκινισμένο αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- ½ φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε μια φόρμα ζαχαροπλαστικής ή ένα στρόγγυλο ταψάκι 26 εκατοστών. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε στο ταψάκι. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. από πάνω με τα αμύγδαλα φιλέΑμύγδαλα ασπρισμένα κομμένα πολύ λεπτά. Κυκλοφορούν και στο εμπόριο κομμένα. και τα 2 κουταλάκια ζάχαρη. Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3687
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο