Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Κέικ με μαχλέπι
Υλικά συνταγής
- 3 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. γάλα
- 250γρ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 4 αυγά
- 2 φακελάκια μαχλέπι κοπανισμένο
- 200γρ. αμύγδαλο φιλέ
- άχνη ζάχαρη για το σερβίριμα (προαιρετικά)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στρόγγυλο ή μια φόρμα κέικ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν. Με μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, και έπειτα εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν και το γάλα.
- Προσθέτουμε το μαχλέπι και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Αυτό το ήξερες
Το μαχλέπι είναι υποσυνείδητα συνώνυμο με το τσουρέκι στην ελληνική κουλτούρα. Είναι ένα αρωματικό μπαχαρικό που προέρχεται από τους σπόρους της πετροκερασιάς. Οι χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγή...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αυτό το κέικ πολλά νοικοκυριά της Κοζάνης το φτιάχνουν και σαν βασιλόπιτα την Πρωτοχρονιά.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9340
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο