Κιμαδόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.) ή ζύμη για χωριάτικα φύλλα πίτας
  • 500γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχάρι & χοιρινό)
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. χυμός ντομάτας (φρέσκια ή εμπορίου)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • ⅓ κ.γ. κανέλα
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ⅓ κ.γ. πιπέρι
  • αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 πίτα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, όχι να πάρει χρώμα, ίσα–ίσα να γυαλίσει.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και τον «σπάμε».
  3. Όταν αρχίσει να παίρνει ελαφρύ χρώμα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για 30 λεπτά περίπου (προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί).
  5. Όταν μαλακώσει ο κιμάς αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  6. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι αφού κρυώσει και ετοιμάζουμε την πίτα μας.
  7. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι και βουτυρώνουμε το ταψί.
  8. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  9. Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
  10. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
  11. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  12. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  13. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  14. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  15. Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  16. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φύλλο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 14957 Εμφανίσεις σήμερα: 2