Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Κόκορας κρασάτος
Υλικά συνταγής
- 1 κόκορας κομμένος σε μερίδες (2 1/2 κιλά ή 8 μερίδες περίπου)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 ποτ. κρασιού κόκκινο κρασί
- 2 ποτήρια νερό
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να τον κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
- Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κόκορα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε στο μισό. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι.
- Σερβίρουμε τα κομμάτια του κόκορα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Αυτό το ήξερες
Η πρώτη καταγραφή πωλήσεων κοτόπουλου έγινε στις Η.Π.Α. το 1934 και κατέδειξε ότι οι πωλήσεις πλησίαζαν τα 30 εκατομμύρια κιλά ετησίως. Πρόσφατες καταγραφές τις ανεβάζουν στα 35 εκατομμύρια κιλά...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.
Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με σκληρό τυρί , όπως στις μακαρονάδες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3211
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο