Η κολομπαρόπιτα είναι μία παραδοσιακή συνταγή της Χαλκιδικής. Το όνομα της πίτας προέρχεται από τη λέξη "κολόμπαρος", που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει γυμνός. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη πίτα...
Κολομπαρόπιτα
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα αφήνουμε περίπου 1 ώρα σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λάδι και το αλεύρι) και προσθέτουμε τα κολοκύθια. Λαδώνουμε τον πάτο ενός ταψιού και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί και από πάνω ρίχνουμε λίγο ακόμη λάδι και αλεύρι.
- Ψήνουμε στους 200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η πίτα μας.
Χαλκιδική
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13322
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο