Κοτόπουλο με εστραγκόν και γλυκολέμονο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • ⅔ φλιτζ. κρασί λευκό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο

για τη μαρινάδα

  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 1 γλυκολέμονο ("λάιμ"), ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και χυμός
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπόλ και προσθέτουμε σε αυτό το κοτόπουλο. Αφήνουμε για 2 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.
  2. Σ' ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  4. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε το εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία. Εχει γλυκιά κ καυτερή γεύση. Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες κι ανακατεύουμε.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο ξανά στη φωτιά και αφήνουμε μερικά λεπτά να δέσουνΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. όλα τα αρώματα μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν τα υλικά).
  7. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3760 Εμφανίσεις σήμερα: 0