Το στήθος του κοτόπουλου είναι μια ωφέλιμη τροφή που είναι χαμηλή σε λίπος και ταυτόχρονα πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.
Κοτόπουλο με χειμωνιάτικα λαχανικά
Υλικά συνταγής
- 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
- 1 μικρό λάχανο άσπρο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. κρασί λευκό
- 2 φλιτζ. ζωμός κότας
- 1 γεμάτη κ.γ. βούτυρο φρέσκο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το λάχανο και το καρότο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μπαχάρι και το φρέσκο βούτυρο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν τα υλικά για 5 περίπου λεπτά (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση).
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κότας και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το καρότο θεωρείται ότι κάνει πολύ καλό στην όραση, γεγονός που επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθά τον οργανισμό να απορροφά ευκολότερα το ασβέστιο.
Αν υποφέρετε από πόνους στις κλειδώσεις, αφήστε στο φούρνο για μερικά λεπτά φύλλα λάχανου να ζεσταθούν και ακουμπήστε τα στην πάσχουσα περιοχή.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4427
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο