Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει από τα οστά εύκολα και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.
Κοτόπουλο με κυδώνια και δαμάσκηνα
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 5 κυδώνια
- 1 φλιτζ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα και ο χυμός του)
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φλιτζ. φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 5-6 κόκκοι μπαχάρι
- 5-6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε γάστρα.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε τέσσερα ή έξι κομμάτια. Τα σοτάρουμε και έπειτα σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τα κυδώνια με τη σάλτσα στη γάστρα και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το βούτυρο. Στρώνουμε καλά τα υλικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 1 ώρα.
Αυτό το ήξερες
Το κυδώνι είναι καρπός του δέντρου κυδωνιά, κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τανίνη και ωμό χρησιμοποιείται ως...
Φρέσκα ή αποξηραμένα τα δαμάσκηνα είναι πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό. Κατ’αρχήν τα δαμάσκηνα βοηθούν όσους ενδιαφέρονται να χάσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους καθώς είναι πλούσια σε φυτικές...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8633
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο