Κοτόπουλο με κυδώνια και δαμάσκηνα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 5 κυδώνια
  • 1 φλιτζ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα και ο χυμός του)
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φλιτζ. φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι
  • 5-6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε γάστρα.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε τέσσερα ή έξι κομμάτια. Τα σοτάρουμε και έπειτα σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  6. Μεταφέρουμε τα κυδώνια με τη σάλτσα στη γάστρα και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το βούτυρο. Στρώνουμε καλά τα υλικά.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 1 ώρα.

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει από τα οστά εύκολα και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.
Το κυδώνι είναι καρπός του δέντρου κυδωνιά, κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τανίνη και ωμό χρησιμοποιείται ως...
Φρέσκα ή αποξηραμένα τα δαμάσκηνα είναι πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό. Κατ’αρχήν τα δαμάσκηνα βοηθούν όσους ενδιαφέρονται να χάσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους καθώς είναι πλούσια σε φυτικές...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8633 Εμφανίσεις σήμερα: 1